
دتکتورهای حرارتی یکی از قطعات دستگاه اعلام حریق هستند که به تغییرات دمایی حساس هستند. در سیستمهای کشف و اعلام حریق، دتکتورهای حرارتی یکی از پر کاربردترین ابزار هستند. این دتکتورها در دو دستهی دتکتور حرارتی ثابت و دتکتور حرارتی افزایشی در بازار موجود هستند. در ادامه به معرفی این دتکتورها میپردازیم و ویژگیهای انواع آن را بیان میکنیم. اگر با مطالعه این مطلب نیاز به بررسی جدیدترین لیست قیمت ادوات و تجهیزات اعلام حریق پیدا کردید، سری به صفحه لیست قیمت اعلام حریق در وبسایت رسمی مرکز اعلام حریق آرات بزنید. برای اطلاع از حجم تخفیفهایی که این شرکت برای همکاران فعال در این حوزه در نظر میگیرد با کارشناسان این مرکز تماس بگیرید.
انواع دتکتورهای اعلام حریق
دتکتورها قطعهای الکتریکی از سیستم اعلام حریق هستند که وظیفهی کشف حریق را بر عهده دارند. دتکتورها بر اساس دریافت یکی از نشانههای آتش به انواع مختلف زیر تقسیمبندی میشوند:
- دتکتور حرارتی
- دتکتور دودی
- دتکتور شعلهای
- دتکتور گازی
نوع حرارتی دتکتورها معمولا در تمام سیستمهای اعلام حریق آدرسپذیر و متعارف مورد استفاده قرار میگیرند. دتکتورهای حرارتی نسبت به تغییرات حرارت و دمای محیط حساس هستند و به محض افزایش حرارت سیستم اعلام حریق را فعال میکنند. این دتکتورها در دو دستهی دتکتور حرارتی دما ثابت و دتکتور حرارتی افزایشی تولید میشوند که در ادامه در مورد آنها صحبت خواهیم کرد.
دتکتورهای حرارتی دما ثابت (Fixed Temperature Detectors)
این دتکتورها نسبت به یک دمای ثابت از پیش تعیین شده حساس هستند. به محض اینکه دمای محیط به دمای مورد نظر برسد دتکتور تشخیص داده و سیستم اعلام حریق را فعال میکند. حداقل دمای قابل اعمال برای این دتکتورها 135 درجهی فارنهایت (معادل 60 درجه سانتیگراد) است. سنسور این نوع دتکتورها از نوع فیوزی ذوبشونده یا بیمتال است که با دریافت حرارت کافی باعث فعال شدن دستگاه میشود. دتکتورهای بیمتال پس از هر بار هشدار یا اعلام خطر قابلیت برگشتن به حالت قبلی خود را دارند و از این رو مجددا قابل استفاده هستند. از مزیتهای این نوع دتکتور حرارتی میتوان به قابلیت اطمینان بالا، کمترین میزان هشدار کاذب، نگهداری آسان و هزینهی کمتر نسبت به دتکتورهای دودی اشاره کرد.
دتکتورهای حرارتی افزایشی (Rate of Rise Detector)
دتکتور حرارتی افزایشی به افزایش ناگهانی و غیرعادی دمای محیط حساس هستند. هرگاه روند افزایش دما در محیط با روند قابل قبول دستگاه مطابقت نداشته باشد این دتکتورها تغییرات را تشخیص داده و سیستم اعلام حریق فعال میشود. ساختمان این دتکتور شامل یک لولهی مسی یا محفظه است که هرگاه هوای داخل آن بر اثر گرما منبسط شود با بالارفتن فشار، دیافراگم قابل انعطاف جریان برق را برقرار میکند. این محفظه کاملا بسته نیست و برای جلوگیری از خطای ناشی از تغییرات فشار هوای محیط روزنهای کوچک برای دیافراگم تعبیه شده است تا از اعلام حریق کاذب جلوگیری شود.
دستهبندی دتکتورهای حرارتی
دستهبندیهای مختلف دتکتورهای حرارتی به صورت زیر است:
- سیستم آدرسپذیر یا متعارف: پروتکلهای سیستم آدرسپذیر به گونهای است که از دتکتورهای متعارف نمیتوان در سیستم آدرسپذیر استفاده کرد. از نظر قیمتی دتکتورهای آدرسپذیر 2 تا 3 برابر دتکتورهای متعارف قیمت دارند.
- صنعتی یا خانگی: در سیستمهای اعلام حریق صنعتی از دتکتور حرارتی صنعتی استفاده میشود. بعلاوه در سیستمهای صنعتی از دتکتور حرارتی ضدانفجار و دتکتور حرارتی میلهای هم استفاده میشود.
- نقطهای یا خطی: دتکتور حرارتی نقطهای رایجترین نوع دتکتور هستند. از این نوع دتکتورها در پروژههای صنعتی و خانگی استفاده میشود. دتکتورهای حرارتی نقطهای در سه نوع دما ثابت، افزایشی و ترکیبی دود و حرارت در دسترس هستند. دتکتورهای حرارتی خطی یا دتکتورهای حرارتی کابلی که به به آنها LHD هم میگویند (Linear Heat Detector) دتکتورهایی هستند که به شکل کابل بر روی سطح وسایلی که وضیعت حریقشان نیاز به مونیتور دارد کشیده میشوند. کاربرد این دتکتورها بیشتر در محیطهای صنعتی است.
انواع دتکتورهای اعلام حریق در مرکز اعلام حریق آرات
در این مطلب به معرفی دتکتورهای حرارتی پرداختیم. برای اطلاعات بیشتر در خصوص دتکتورهای حرارتی میتوانید با شماره تلفن ۰۹۱۲۰۱۴۹۴۲۵ تماس بگیرید. قیمت تجهیزات اعلام حریق در سایت فایرفایت به طور ماهیانه بهروزرسانی میشود اما برای کسب اطلاع از تخفیفهای همکاری با مشاوران مرکز اعلام حریق آرات تماس بگیرید.